Jelenlegi hely

Mesterségek napján, és a felújított Tájház átadási ünnepségén jártunk Adán

/ Balázs Józsefné /
balazs.jozsefne képe
Közös munkával felújított tájház avatására került sor Adán 2023. szeptember 25-én, ahol egy mesterségbemutatót is rendeztek.
Mesterségek napján, és a felújított Tájház átadási ünnepségén jártunk Adán 1Mesterségek napján, és a felújított Tájház átadási ünnepségén jártunk Adán 2Mesterségek napján, és a felújított Tájház átadási ünnepségén jártunk Adán 3

A faluközösség apraja-nagyja részt vett ezen az ünnepségen, ahol megköszönték a támogatók, és a munkában részt vevők segítségét. Szólt a zene, és vígan főtt az üstben a lucskos káposzta. A kemencébe is befűtöttek, pitét sütöttek a vendégeknek. A helyi néptáncosok igazán vidám bemutatót tartottak. A mesterségbemutatón többféle kismesterséget, és kézműves tevékenységet ki lehetett próbálni, így például korongozást, kötélverést, gyöngyfűzést, hímzést, horgolást. Sok gyermek, és felnőtt is mindegyiket kipróbálhatta.
Megtekintettük a felújított tájházat is. A helyiségek berendezéseit mind a helyiek adták össze, hogy szüleik, nagyszüleik használati tárgyai, viseletei méltó helyre kerüljenek, és még az unokáik is láthassák, hogyan éltek az emberek a XIX. század végén, a XX. század elején.