Jelenlegi hely

Mindenkit elvárunk, mindenkit elhívunk!

/ Ottucsák Melinda Anikó /
ottucsak.melinda képe
Szüreti Mulatságot rendeztek a zsoboki Kultúrotthonban 2015. október 17-én, szombaton. A vasárnap hajnalig tartó mulatságon a falu apraja-nagyja részt vett.

Az átlagos csendes zsoboki délutánt lovas szekerek, zenészek zaja törte meg: Elindultak Zsobok fiataljai, hogy a szüreti bálba hívják a falu lakóit. A szekerek mellett kalotaszegi ruhában sétáló lányok és fiúk kaláccsal és egy kis borral invitálták az embereket, hogy jöjjenek el az esti bálba.

A program 7 órakor Ferencz László lelkész áhítatával kezdődött. A megnyitó köszöntő után a zsoboki fiatalok vidám kabaréjelenetekkel szórakoztatták a közönséget. A hat jelenetből álló műsorban olyan klasszikusok kerültek feldolgozásra, mint a Süt a hold, valamint a Vonósnégyes.  A vidám műsorokat közös étkezés követett: a kertben sütött mics és kürtőskalács várta az embereket.

A csőszlányok és csőszlegények néptáncával megkezdődött a hajnalig tartó bál. Hagyományosan a csőszök feladata a teremben felaggatott szőlők őrzése. Az élelmes és szerelmes férfiak azonban hamar elkezdték szívük hölgyének lopni a szőlőt, munkát adva a csőszöknek. A terem tetején két szőlőharang is volt, melyet tombolán lehetett elnyerni. A sorsolásra éjfélkor került sor, ahol a harangok mellett egy színes TV-t és egy tortát is kisorsoltak.

Mindenki élményekkel gazdagon és némi tombolanyereménnyel és jó forralt bort és szőlőt kóstolva tért haza.