Jelenlegi hely

Muzslyaiak a pacséri Népzene és Néptánctalálkozón

/ Virág Attila /
virag.attila képe
2017. szeptember 7-én, ötödik alkalommal rendezték meg a Vörös István Nemzetközi Népzene és Néptánctalálkozót Pacséron, melyen összesen közel 150-en vettek részt, köztük a Muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület is tiszteletét tette. Az eseménynek a helyi Regionális Oktatási Központ adott otthont.
Muzslyai citerások és a népdalkórusTiszavirág tánccsoport palatkai táncaTiszavirág tánccsoport szatmári tánca

A pacséri rendezvény névadója a helybéli citerazenekar egykori vezetője, Vörös István. A névadóhoz híven az esemény főszereplője a citera volt, de mellettük bőven jutott hely a népdaloknak, a néptáncnak és a köcsögdudának is.

A találkozón a házigazdák és a muzslyaiak mellett további 5 település, Bajsa, Bácskossúthfalva, Bajmok, Torda, Zentagunaras művelődési központja és egyesülete mutatta be tudását. Továbbá az eseményen részt vett Magyarországról Kunbaja és Borota küldöttsége is.

A muzslyai Petőfi Sándor MME citerásaiból és népdalkórusából, valamint a Tiszavirág tánccsoport táncosaiból álló 22 fős csapat mutatta be fergeteges produkcióit.

A muzslyai táncosok palatkai és szatmári táncokat adtak elő, a népdalkórus citera és köcsögduda kísérettel muzslyai népdalokat énekelt. Ezután a citerások adtak jó hangulatú koncertet Lele József vezetésével, aki szólóban is bemutatta tudását és tehetségét.

A muzslyai csapat táncával, énekével és zenéjével igazi életvidámságról tett tanúbizonyságot, mellyel bizonyították a helyiek életszeretetét és humorát.