Jelenlegi hely

Összefogás Kárpátaljáért - együttműködés a Petőfi Sándor és a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai között

/ Sándor Attila /
sandor.attila képe
Örömmel adunk hírt arról, hogy az éve elején elképzelteknek megfelelően sikeres gyűjtési kampányon vagyunk túl, amelyen mindkét program ösztöndíjasai részt vettek. Minden várakozásunkat felülmúlt az az összefogás, amely két kárpátaljai általános iskola – Szolva, és Beregrákos - technikai ellátottságának fejlesztésére irányult.

 

Az ötletgazdák - Sándor Attila (Szlovénia), Horváth Milán (Egyesült Királyság), Mészáros Eszter (Amerikai Egyesült Államok), Nagy Bence (Csángóföld), Sümegi Nóra (Kárpátalja), és Labossa Bence (Bosznia-Hercegovina) - együttműködésének eredményeképpen mától nagy teljesítményű projektor és színes lézernyomtató emeli a magyar nyelvű általános iskolai oktatás színvonalát.

A kezdeti aggódás – hogy elérjük-e a minimális célt – hamarosan tovaszállt. Ausztráliától Skandináviáig, az Amerikai Egyesült Államoktól a Kárpát-medencéig megmozdultak a diaszpórában, szórványban élők, valamint ösztöndíjas társaink. Nagy öröm volt látni, és érezni a segítő szándékot, az akaratot. A gyűjtés, és annak megszervezése annyira sikeresen zárult, hogy az előzetes terveket túlszárnyalva annyi pénz került felajánlásra, hogy lehetőségünk nyílik egy újabb iskola bevonására, és annak legalább egy nagy értékű technikai eszközzel történő fejlesztésére.

Köszönjük!
Mindenkinek, aki ezt lehetővé tette, aki hozzájárult, a programnak, hogy keretében megvalósíthattuk elképzeléseinket.
Egy kis közös lépéssel ismét előrébb jutottunk. 
Öröm volt megtapasztalni az összefogás erejét, és segíteni! 

Áldott, Békés, és Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Sándor Attila
Mészáros Eszter
Horváth Milán
Nagy Bence
Sümegi Nóra
Labossa Bence