Jelenlegi hely

Pihe-puha állatos párnák - Varrószakkör Zsobokon

/ Ottucsák Melinda Anikó /
ottucsak.melinda képe
2016 januárjában és februárjában a Bethesda Gyermekotthon általános iskolás diákjai a varrodában töltötték a délutánjaikat, hogy megajándékozzák az otthon legkisebbjeit egy-egy személyre szabott párnával.

Január elején a gyerekekkel közösen kitaláltuk, hogy jó lenne egy újabb szakmába betekinteni (2015 decemberében egy éttermet üzemeltettek  a diákok egy estén keresztül). Mivel a Bethesda Gyermekotthonban dolgozik varrónő, és a varrás alapismerete mindenkinek hasznos, ezért a varrásra esett a választásunk. A kérdés csak az volt, hogy mivel kezdjük a munkát. Ekkor jött az ötlet, hogy a legkisebbeket meg kellene lepni egy olyan párnával, amin tudnak TV-t, filmet nézni és a szobájukban is tudják használni. 

Az óvónők és a nevelők szerencsére nagyon nyitottak voltak az ötletre, így délutáni foglalkozás keretében az állatokról beszélgettek, minden óvodás elmondta, melyik a kedvenc állata, így ilyen párnákat készítettünk. 

Az általános iskolások csoportokba rendeződtek, majd kisorsoltuk, ki kinek, milyen állatos párnát varr. A munka megkezdődött, és ebéd után ellepték a varrodát a lelkes munkások. Az otthon varrónője, Rózsa Ibolya szakszerűen és kedvesen magyarázta el nekik, hogyan kell kivarrni a párnákat, és ötleteket is adott, hogyan lehet a legegyszerűbben ötletes állatokat készíteni.

A varrást a február második hetére eső vakációban fejezték be, így 2016.02. 15-én, hétfő este megtörtént az átadás. Az óvodások nagyon örültek a puha, állatos párnáknak. Jó volt látni 15 széles mosolyt, a párnatulajdonosokét és 42 kisebb, de elégedett mosolyt, a varrókét. 

A varrószakkör hamarosan folytatódik, újabb ötletek születtek.

Az átadóról a fotókat itt tekinthetik meg.