Jelenlegi hely

Református lelkészi értekezlet Fogarason

/ Bokor Csongor /
bokor.csongor képe
2015. szeptember 15-én Fogaras adott otthont a brassói egyházmegye, negyedévente megrendezésre kerülő lelkészi értekezletének.
Istentisztelet közbenBustya János előadásaReformátus értekezlet - FogarasReformátus értekezlet - Fogaras

Az értekezlet ünnepi Istentisztelettel kezdődött a fogarasi református templomban. Az igehirdetés szolgálatára Szövérfy Zoltánt, brassói beosztott lelkészt kérték fel.

Az igehirdetés után Szász Tibor, a fogarasi református lelkész köszöntötte kollégáit és a többi jelenlévőt. A lelkész úr elmondta, hogy az elmúlt 9 évben, amióta ő Fogarason szolgál, nem volt hasonló összejövetel a városban.

A házigazda köszöntése után, az esemény megbízott szervezője, Csiki-Mákszem Lóránd vízaknai református lelkész ismertette a további programot, mely a következőképpen zajlott.

Bustya János, Sepsiszentkirály lelkésze, a Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium kádere kivetítéses előadást tartott „Szerelempatak, szexualitásról, testiségről a bibliában” címmel.

Ezt követően Szegedi László esperes úr fontosnak tartotta, hogy bemutassa kollégáinak a Petőfi Sándor Programot, és ezzel együtt a Kőhalomban szolgálatot végző, Petőfi Sándor Programban résztvevő ösztöndíjast, a mentoráltját, Hunyadi Pétert. Ezután én is bemutatkozhattam, mint Fogaras ösztöndíjasa.

A lelkészi értekezlet végül ünnepi ebéddel zárult.

Az összejövetel a fontos hivatali megbeszélések mellett, kitűnő alkalom volt egymás köszöntésére is.