Jelenlegi hely

A szarajevói magyarok első farsangja

Remekül sikerült a gyerekek jelmezes versenye

/ Fülöp Dóra /
fulop.dora képe
Hagyományteremtő céllal, idén első alkalommal szerveztek farsangi mulatságot a szarajevói magyarok. A HUM Magyar Polgárok Egyesületének helyiségében rendezett eseményen a Szarajevóban élő gyermekek megválasztották a legkedvesebb jelmezt, majd hangos bulizással igyekeztek elűzni a telet.
jelmezversenyMagyar zászlós legoKészülnek az álarcokHercegnők

Szarajevóban kicsik és nagyok is lelkesen készültek az első alkalommal megrendezett farsangi összejövetelre. Bár a buli álarckészítéssel kezdődött, a szarajevói gyerekek kivétel nélkül jelmezben érkeztek az eseményre - a legegyszerűbb elképzeléstől kezdve a kreatívabb, igazán ötletes kivitelezésig mindent láthattunk a felvonulókon.

Az álarckészítés helyett ugyan néhányan mozgalmasabb programot választottak, páran azért így is akadtak, akik - jelmezüket kiegészítendő - saját fantáziájukat is felhasználták a siker érdekében, és erre természetesen nagy szükség is volt, hiszen az összejövetelen közösen választottuk meg az este legkedvesebb, legkreatívabb jelmezét.

A választás persze korántsem volt egyszerű, hiszen a felvonuló hercegnők, Harry Potter, a kalóz, a Lego-figura és a varázsló is szebbnél szebb öltözetben érkeztek.

A legnagyobb taps végül Mickey egérnek jutott, aki elbűvölő arcfestésén és villogó fülein kívül, még saját álarccal is igyekezett elnyerni a közönség szívét.

A mini-jelmezverseny után a szarajevói gyermekek igyekezetét és a lelkes készülődést apró meglepetéssel jutalmaztuk, majd a résztvevők legnagyobb örömére természetesen kötetlen szórakozás következett.

A versenyszellem végül úgy elragadta a gyerekeket, hogy az este hátralévő részét néhányan rajzversennyel, mások pedig sakkjátszmával töltötték, de a jövőre nézve felmerültek olyan tervek is, mint például ének, vagy legoverseny.