Jelenlegi hely

Székelykeresztúron Tavaszváró Jótékonysági Koncertet adtak a segesváriak

/ Ferencz Orsolya /
ferencz.orsolya képe
Székelykeresztúron 2016. március 30-án, csütörtökön, 19 órai kezdettel, a "Tavaszváró Koncertsorozat Szórványban" címmel az 5. állomáshely a székelykeresztúri Művelődési Ház volt. A rendezvényt támogatta a Székelykeresztúri Önkormányzat és a Segesvári Gaudeamus Alapítvány. A bevételt a Böjte Csaba Alapítványnak, a keresdi Bethlen Kastélynak, és a Béke Házának ajánlották fel a szervezők. Fellépett Ferencz Orsolya, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa operett műsorral és növendékei: Fodor Lilla, Egyed Szilvi. Az est műsorvezetője Nyárádi Izabella volt.

Színvonalas és sikeres műsort adtak a segesvári Mircea Eliade Líceum magyar tagozatos diákjai. Bár Székelykeresztúr tömbmagyar terület, a közeli szórvány településről érkeztek a fellépők, hogy jótékonysági estet adjanak a székelykeresztúri közönségnek. A hálás közönség vastapssal díjazta a műsort. Ferencz Orsolya, a Petőfi Program ösztöndíjasa a magyar klasszikus nagyoperettek nagy ívű melódiáit énekelte. Felcsendültek a Francia királykisasszony coloratúriái, Lisa, Marica, Szilvia belépője, hiszen elmaradhatatlan az operettek királynője, a Csárdáskirálynő és Fényes Szabolcs, Ábrahám Pál csábító dalai.

Fodor Lilla végzős diákja, Egyed Szilvia 10. osztályos diákja a segesvári líceumnak. Színvonalas műsort adtak.

Fodor Lilla mélyen átérezve, meleg hangszínével, jó előadásmóddal adta elő Demjén Ferenc, Balázs Fecó örökzöld dallamait, végül magyar népdallal ajándékozta meg a közönséget.  Egyed Szilvia bátran, belső átgondolással a Honfoglalás és a Szállj fel, sólyomszárnyán című dalt énekelte, nála is elmaradhatatlan volt egy magyar népdal előadása. Fényes Szabolcs Kellene ma éjjel egy kis Haccaccáré dalát, Orsolya és Szilvi megkoreografált duett formájában adták elő. 

Nyárádi Izabella (aki szintén végzős hallgatója a líceumnak) volt az est műsorvezetője. Szép beszédével, királynői megjelenésével kalauzolta a közönséget, és avatta be az operett rejtelmeibe.

Felelősség! Ezt kell megérezniük, ezeknek a tizenéves diákoknak, akik a nagybetűs élet kapujában állnak. Azt a felelősséget, hogy itt Erdélyben, szórvány területen, akik tehetségesek zenében, irodalomban, kötelességük a kultúrát ápolni, majd később átadni belső hittel, kitartással. És mindehhez szükséges a tanulás, gyakorlás, hogy általuk legyen majd egyszer átadva az, ami a miénk, a magyar kultúra.