Jelenlegi hely

Színpadavató Magyarcsernyén

/ Balázs Józsefné /
balazs.jozsefne képe
Átadták a felújított színpadot és színháztermet 2022. október 21-én Magyarcsernyén. Az eseményen megjelent a terület szinte valamennyi politikusa, a Magyar Nemzeti Tanács képviselői, a Magyar Művelődési Szövetség munkatársai, és a média munkatársai.
Színpadavató Magyarcsernyén 1Színpadavató Magyarcsernyén 2

A köszöntések, és a köszönetnyilvánítások után tartalmas és szép műsort láthatott az ide ellátogató közönség. A szabadkai Tálentum egyesület táncosai fergeteges, és nagyon profi műsort mutattak be többször is az este folyamán. Természetesen mindig más tájegység táncait,
ezekhez illő öltözékben. A magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület táncosai is bemutatkoztak, több csoportban, kisebbek-nagyobbak egyaránt kitettek magukért. A Tálentum zenészei, a Duhaj együttes, Brezovszki Gergely vezetésével a táncosok zenei kíséretével, és az önálló zenei blokkjukkal is fantasztikus hangulatot teremtettek. Fellépett még Micsik Béla citera és tekerőlant művész, aki ezen alkalommal tekerőlanttal varázsolta el a közönséget. A rendezvény végén finom vacsora várta a vendégeket, és a fellépőket. Tartalmas, szép este volt.