Jelenlegi hely

Találkozás Zoboralján a Schola Mariana Nagyok Kórusával

/ Dávid Zsuzsanna /
david.zsuzsanna képe
Az Esterházy János Zarándokközpontban tartotta két napos összpontosítását a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont gyermekkórusa.
A komáromi Schola Mariana Nagyok Kórusa a Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnában, AlsóbodokonKóruspróba - Schola Mariana Nagyok KórusaSzivárvány a csitári hegyek alatt

Az Esterházy János Zarándokközpontban tartotta két napos összpontosítását a Schola Mariana Nagyok Kórusa 2023. november 14-15-én. A gyermekkórus a Komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpontban működik, magas színvonalú zenei képzést, és az együtt muzsikálás felejthetetlen élményét nyújtva az iskola diákjainak évtizedek óta. A Nagyok Kórusát 12 és 19 év közötti fiatalok alkotják, akik közül harmincnégyen vettek részt a kiránduláson. Az Alsóbodokon töltött idő lehetőséget teremtett az intenzív, elmélyült zenei műhelymunkára, melyet Orsovics Yvette, a kórus vezetője irányított. A zoboraljai látogatás részeként a csoport a zarándokközpont emlékhelyeit felkeresve megismerhette Isten szolgája Esterházy János személyét, és lelki örökségét, a zarándokközpont történetét, és küldetését. Az múzeum megtekintése, előadás, és egy rövid filmvetítés segítette ismereteik gyarapodását, melyet nagy figyelemmel, és nyitottsággal fogadtak. A múzeumi tárgyak között a komáromi térséghez fűződő emlékek, és személyek felidézése még személyesebbé tette a találkozást a máig ható történelemmel, és örök érvényű üzeneteivel.A Hűség keresztútjának stációit járva, majd a dombtetőn a Szent Kereszt Felmagasztalása kápolnába érkezve felemelő volt a gyermekek közös éneke. Az altemplomban főhajtással, imával, és énekszóval fejezték ki tiszteletüket a felvidéki mártír előtt. További sok áldást, és kegyelmet kívánunk a kórusnak! Szeretettel várjuk őket vissza Zoboralján!