Jelenlegi hely

Vakációs Bibliahét Brassóban

/ Zs.Nagy Bernadett /
zs.nagy.bernadett képe
A Brassói Magyar Evangélikus - Lutheránus Egyházközség idén negyedik alkalommal rendezte meg a KOEN Alapítvány által megálmodott Vakációs Bibliahetet. Mintegy 30 gyermek, 4 évestől egészen 13 éves korig vett részt az ötnapos táborban, amit a vakáció utolsó hetében, a Magyar Evangélikus templom udvarában tartottak.
Bibliai történetet hallgatnak a gyerekekKözös játékAerobik edzésSzíndarab

A szervezők gondoskodtak arról, hogy a tábor emlékezetes legyen a gyermekek számára. Az összes nap közös imádsággal, egyházi énektanulással kezdődött. Ezután bibliai történeteket (Péter elhívása, a csodálatos halfogás, a lábmosás, a sánta meggyógyítása) hallhattak a fiatalok, amit később színdarabként meg is nézhettek. Ezenkívül, kézműves órákon vettek részt, ahol nyakláncot, hajót, halat, bárányt készítettek. Természetesen a sport és a játék sem maradhatott el. Fociztak, fogócskáztak, aerobikoztak, sportversenyeztek és számháborúztak.

A hét aranymondása: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3,16). A Bibliahét idei témája a Szeretsz-e engem?, Jézus és Péter párbeszéde nyomán. Így ismerték meg a gyermekek Jézus tanításait: “Szeretlek, kövess engem!, Szeretlek, engedd, hogy megmutassam., Szeretlek, hidd el!, Szeretlek, vállald fel!, Szeretlek, add tovább a szeretetemet!”. A záróünnepségen a gyerekek nagy lelkesedéssel mutatták meg szüleiknek a hét folyamán tanultakat. Énekeltek nekik, ajándékot adtak át, végül egy közös játékkal zárták a hetet.

Kézműveskedés    

"A Bibliahét célja az evangéliumi értékek terjesztése gyerekek körében, a brassói, illetve szórványban élő magyar ajkú gyerekek és szüleik közösséggé formálása, és nem utolsósorban a tartalmas szórakozás. Az idei Vakációs Bibliahét sikerként könyvelhető el. A gyerekek lelkesen vettek részt minden tevékenységben. A visszajelzések alapján jól érezték magukat, elmondásuk szerint alig várják a következő Bibliahetet." –mondta el Koszta Enikő lelkész.

Köszönjük a szervezőknek, hogy színes programokkal örvendeztették meg a gyermekeket. 

Találkozunk jövőre!

Szervezők: Koszta Enikő (gyülekezeti lelkész), Kovács Klára Ildikó (kántor), Illyés Etelka (önkéntes), Zs.Nagy Bernadett (ösztöndíjas), Marosi Jenő, Benő Tibor, Ilonka és Eszti néni (önkéntesek)

(Fotók: Koszta Rebeka)