Jelenlegi hely

Zoboralji Magyar Bál Gímesen

/ Balázs Mihály /
balazs.mihaly képe
A Csemadok Nyitrai Területi Választmánya és a Zoboralji Kulturális és Információs Központ a Zoboralji Községek Regionális Társulásával karöltve az idén is megszervezte a Zoboralji Magyar Bált 2017. január 7-én. A rendezvénynek ezúttal Gímes község adott otthont.
pohárköszöntőtánccsoportos fotózkodás a barátokkal és rokonokkaltombola sorsolás

Gyepes Lajos, a Csemadok Nyitrai Területi Választmányának elnöke és Balkó Róbert, Kolon község polgármestere üdvözölték a bálozókat, és kívántak jó szórakozást.  Balkó Róbert, a Zoboralji Községek Regionális Társulásának elnöke pohárköszöntője után kezdődött a reggelig tartó tánc, szórakozás.
Beszédükben említést tettek erről a rendhagyó dátumról, ugyanis a farsangi időszak első napján még nem rendeztek bált, ez volt az első alkalom. A bálozók a zoboralji borászok által biztosított tájjellegű, minőségi borokat és pálinkákat is megkóstolhatták.  A jó hangulatról a Flamingó együttes gondoskodott. Derzsi György, az est sztárvendége pedig fergeteges hangulatú koncerttel és jóízű vidám tréfákkal szórakoztatta a közönséget.

A Zoboralji Magyar Bál a Nyitra-vidék egyik legjelentősebb eseménye. A magyar bálok hagyománya a ’70-es évek közepéig nyúlik vissza. A Csemadok akkori vezetőségének az volt a célja, hogy a térség magyarságát összefogja, a zoboralji viseletet bemutassa. A bál nem csak a Nyitra-vidéki magyar falvak és a vidékről elszármazott, az ország más tájain élő barátok találkozójának színtere, visszatérő vendégek a zoboralji falvak testvértelepüléseinek polgármesterei és küldöttségei is.