Jelenlegi hely

Feldereng a pálya!

/ Patócs Júlia /
patocs.julia képe
Elindult az Arany-út turisztikai játék. Egyelőre a felkészülés, tervezés hetei következnek, hogy azután márciustól útnak eredjenek az irodalom- és kirándulás-kedvelők.
elotted a palyaelotted a palyakiadvany

Készülhetnek a turisztikai ügynökségek, iskolák és magánszemélyek: 2017-ben várja őket az Arany-út, a nagy költő, Arany János életének állomásai, emlékhelyei. A nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület hirdette és szervezte meg a játékot, melynek célja, hogy minél többen felkeressék az Arany emlékhelyeket a bicentenárium évében. Nagyszalonta a szülőváros, itt a szülőhely és az emlékmúzeum várja a látogatókat, Debrecenben a kollégiumi évek emléke, Nagykőrösön a tanári munkásság korszaka, Budapesten pedig az akadémiai évek emléke idézhető fel, illetve a sírhelyet lehet felkeresni. Az útvonalon egy kiadvány vezet végig, oldalain megelevenedik Arany János, a diák, a tanár, a családapa, a művész, a játszó ember, a költő. Az útvonal négy helyszínén, Nagyszalontán, Nagykőrösön, Debrecenben és Budapesten bélyegzőt kell kérni az említett füzetbe, s aki mind a négy helyen láttamoztatta a füzetet, az sorsoláson vesz részt, 2018 áprilisában.

A játék részleteiről, kezdetéről tartott konferenciát a szervezők csapata, Előtted a pálya címmel. A megbeszélésre az érintett települések szakemberei, továbbá turisztikai ügynökségek vezetői, iskolák illetékesei érkeztek, előbbiek a kínálatot mutatták be, utóbbiak a résztvevők számára viszik hírét a lehetőségnek. A turisztikai játék 2017. március másodikán indul, és a kirándulónak egy esztendő áll a rendelkezésére, hogy a négy települést felkeressék. A sorrend tetszőleges.