Jelenlegi hely

Jubiláló táncház az Ung-vidéken

/ Horti Réka /
horti.reka képe
Jégtörő Mátyás idén nem csak a szűrujjából kireppenő pacsirtáknak, madárkáknak osztotta ki a sípokat, hangszereket. Február 24-én a farsang utolsó péntek estéjén az ötödik alkalommal megrendezett Ung-vidéki Magyar Táncházban mulathatták ki magunkat Kaposkelecsényben. Az esemény megnyitójaként megmutatkoztak a kaposkelecsényi óvodások is, akik október óta a Petőfi Sándor Program segítségével néptánc, népi gyermekjáték foglalkozáson vesznek részt.
nők a táncházbangyermektáncházférfiak a táncházbangyermektáncház

A CSEMADOK kaposkelecsényi Bercsényi Miklós Alapszervezete már hagyományos módon az év elején szervezte meg az Ung-vidéki Magyar Táncházat.  Első alkalommal Kaposkelecsényben mulathattak a vendégek, majd három évig Nagykaposon az Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola adott otthont a táncháznak, de idén az ötödik, jubileumi mulatság ismét visszakerülhetett a kaposkelecsényi községházára. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Varga Brigitta és Györke Ákos a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének képviseletében. Reméljük ez újabb kapocs lehet a határ által kettévágott, de lélekben összetartozó régió összefűzéséhez.

Megnyitásként a kaposkelecsényi óvoda csoportja készült rövid bemutatóval. A gyerekek a Petőfi Sándor Program segítségével október óta vesznek részt hetente néptánc és népi gyermekjáték foglalkozásokon, ahol az életkoruknak megfelelő táncot, éneket játékot tanulnak. Ezekből kaphattak kis ízelítőt azok, akik már a megnyitóra megérkeztek.
Az óvodások kis műsoruk után is folytatták a táncot, már a többi gyermekkel együtt, a gyermektáncház keretében.

Miután a kisebbek hazatértek a felnőttek mulatsága kezdődött, és folytatódott hajnalig.
A talpalávalót a kárpátaljai Csipkés Együttes húzta, két táncosuk segített a táncolni vágyóknak a lépések elsajátításában.

Köszönjük Nekik, a Szervezőknek és minden jelenlévőnek a jó hangulatot, az újabb felejthetetlen estét az Ung-vidéken!