Jelenlegi hely

Nagyköveti látogatás a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél

/ Tancsik Richárd /
tancsik.richard képe
Dr. Dux László, Magyarország macedóniai nagykövete elfogadta meghívását, és 2016. szeptember 29-én meglátogatta szervezetünket. A tagság örömmel és szeretettel fogadta Magyarország képviselőjét. A látogatás szimbolikusan bizonyítja, az Anyaország kiemelt figyelemmel kezeli határon túl élő honfitársainkat.
Nagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház SzervezeténélNagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház SzervezeténélNagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház SzervezeténélNagyköveti látogató a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezeténél

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének nagy örömére szolgált, hogy vendégül láthatta Dr. Dux László urat, Magyarország macedóniai nagykövetét és családját. Az összejövetelre 2016. szeptember 29-én került sor, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetének székhelyén. A fogadáson nagy számban képviselte magát a szervezet tagsága.

A fogadást Sutus József, a Teleház elnöke nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta, a szervezet büszkeségét és örömét, hogy a Nagykövet úr elfogadta a meghívást. Dux László megismerte a már több évtizedes múlttal rendelkező szervezet történetét, tevékenységeit és a legfontosabb, találkozhatott a Macedóniában élő honfitársainkkal. A nagykövetség munkáját bemutatta és hangsúlyozta, Magyarország figyelemmel kíséri a határon túl élő honfitársaink sorsát, és segít ott, ahol lehetséges.

A megjelent magyar honfitársaink örömmel és szeretettel fogadták a nagykövet urat és családját. Az este baráti beszélgetéssé alakult át, így mindenki érezte az Anyaország figyelmét, és elmondhatjuk az est résztvevői Magyarországon érezhették magukat.