Jelenlegi hely

Presbiter iktatás Brassóban

/ Zs.Nagy Bernadett /
zs.nagy.bernadett képe
Beiktatták a Brassói Magyar Evangélikus Egyházközség októberben megválasztott egyháztanácsának tagjait, az egyházi esztendő utolsó előtti vasárnapján, az ünnepi Istentisztelet keretén belül.
Esküdíszebédbeszédkoccintás

Koszta István evangélikus lelkész egyesével szólította ki a régi és az új tagokat. Miután az újoncok esküt tettek, a lelkész úr beiktatta őket szolgálatukba. Elmondta, hogy a Brassói Evangélikus Egyházközségben bőven van mit tenni, hogy a közösség megmaradjon, és ez néha lemondásokkal járhat. Ezután Isten áldását kérte a tagokra, és kézfogással köszöntötte a 27 presbitert, akiknek a következő hat évre szól küldetésük. Így zárta szavait a tiszteletes úr: “Isten adja, hogy a közös munka a gyülekezetet szolgálja a következő hat évben. Építsük együtt Isten országát. Ámen.”

Az Istentisztelet után rövid ünnepi közgyűlés következett, ahol jegyzőkönyvbe vették az új tagok felvételét. Végezetül egy díszebédre hívták a presbitereket. A jó kedélyű összejövetelen a tagoknak lehetőségük volt beszélgetni egymással, és nem utolsósorban ízletes háromfogásos ebédet kínáltak fel nekik.

Sok erőt, kitartást kívánunk a szolgálathoz, és Isten kegyelmét kérjük az Egyháztanács tagjaira!