Jelenlegi hely

Csemadok Füleki Alapszervezete

Burovincz Laura (2015, 2016)
Burovincz Laura (2015, 2016)
Endrődi-Mike Attila (2017, 2018, 2019)
Endrődi-Mike Attila (2017, 2018, 2019)
Balog József (2023)
Balog József (2023)

A Csemadok Füleki Alapszervezetének immár 60 éves, gazdag múltja, hagyománya arra ösztönzi a jelenlegi 17 tagú vezetőséget, hogy méltóképpen megfeleljen ennek a nehéz örökségnek.  

Tevékenységünk nagy részét a kamarajellegű programok, kézműves foglalkozások, felvilágosító előadások szervezése és a közösségépítés teszi ki. Természetesen a nagyközönség igényéit is szeretnénk kielégíteni, ezért évente 5-6 nagyobb szabású programot is szervezünk.

Farsang idején vendégeink a Magyar bálban rophatják a táncot, március idusáról készült összeállításunkat mindig nagyszámú közönség figyeli. Nyáron a Palóc Napok rendezvényét gyermekprogramokkal színesítjük, ősszel a Borvirág fesztivál számít hagyományos ünnepségnek. A számadás, a közös ünnepvárás, a karácsonyi készülődés pedig év végi programunkon, az „Örvendezzünk!” című decemberi műsorunkon valósul meg.

Örömmel tölt el bennünket az a tudat, hogy rendezvényeink népszerűek, és a vár alatti közösségi ház élettől, tevékenységtől hangos.

A Csemadok Füleki Alapszervezete tevékenységének legnagyobb részét a Magyar Közösségi Ház életének szervezése, fenntartása, fejlesztése képezi. Itt időszaki módon zajlanak a gyermekeket foglalkoztató programok, melyeket az anyanyelvre, a kézművességre és a drámajátékokra összpontosítunk. Meggyőződésünk, hogy mind a „Hozd el szüleidet is!”, mind pedig a „Ringató” program nagyban elősegítette a közösségi kötődést, a barátságok kialakulását, és így az együvé tartozás érzését is. A programok keretében tartottunk játszóházat, szülők és gyermekek részére versenyprogramokat, nagyszülők részvételével bábkészítést és „Családi 5 perc” drámafoglalkozást szerveztünk, kézműveskedtünk, adventi hangulatban ajándékokat készítettünk, szokásokat, játékokat elevenítettünk fel, és ünnepváró vetélkedőt is rendeztünk. A programokat szakavatott programfelelősök irányították, a zenei kíséretet Bolyós Mónika és a FOLK LC zenekar, valamint Németh Bozó Andrea biztosították.

Tevékenységünket rendszeresen dokumentáltuk, sikereinkről a www.felvidek.ma honlapon olvashatnak.