Jelenlegi hely

Jótékonysági batyubál Kórógyon

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe
A Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület január 30-ára szervezte meg a helyi, szokásos farsangi batyubált. Idén ez az esemény jó alkalom volt arra, hogy Miskolci András kórógyi lakos számára gyűjtést szervezzenek, akinek 2015. december 27-én leégett a családi háza.
kórógykórógykórógykórógy

A Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület minden évben rendez farsangi mulatságot, de az idei bálnak nemcsak a szórakoztatás és hagyományápolás volt a célja, hanem lehetőségként is szolgált arra, hogy segítsenek Miskolci Andráson, akinek nemrég leégett az otthona.

Január 30-án délután először a gyerekek maszkabáljára került sor, majd este 9 órától a felnőttek vették át a termet, és mulattak egészen vasárnap hajnalig. A zenét a kórógyi Aranycsárdás Együttes biztosította, akik ingyen vállalták a szolgáltatást. A maszkabáli időszak végett a felnőttek között is akadtak vállalkozó kedvűek, akik a farsangi láznak eleget tettek, és beöltöztek, megmérettették magukat és egymást.

A környékről sok család, közösség jött el, ahogyan a Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai is, hogy a jótékonysági rendezvény céljának eléréséhez hozzájárulhassanak. A belépődíj összegét, mely fejenként 50 kuna volt, teljes egészében a károsultnak ajánlották fel, aki hamarosan elkezdi háza újjáépítését. 

Ha akad az olvasók között olyan, aki esetleg támogatná Miskolci Andrást élete újrakezdésében, az a következő adatok ismeretében teheti meg:

  • Neve: Miskolci András
  • Számlaszáma: HR4325000093105311599
  • Címe: Silaška 14., Korog