Jelenlegi hely

Keresztúti ájtatosság a Boli-barlangban

/ Tompos Krisztina /
tompos.krisztina képe
Nagyhét szerdáján egy különleges misén vehettek részt azok, akik ellátogattak a Déli-Kárpátokban, Petrozsény határában található Boli-barlanghoz, ahol Csaba testvér keresztutat, majd utána misét tartott.
Misére indulókHiába a tavasz jó idő,a barlangban azért hideg vanMise a barlangbanAz első stáció

A népes közönséget a petrozsényi alapítványi ház lakói mellett a Déván rendezett húsvéti lelkigyakorlat résztvevői, és a dévai gyerekek alkották. A 11 órakor kezdődő szertartás előtt a szervezők gyertyákat osztottak szét a jelenlévők között, amikre szükség is volt a barlang sötétségében. Ezek fényét követve jártuk végig a Jézus Krisztus kínszenvedésének történetét végigkísérő 14 stációt. A keresztút befejezése után még mindig a barlangban maradtunk, ekkor következett a szentmise. Habár nem a megszokott templomi környezetben, és orgonakíséret nélkül zajlott a szertartás, ez nem vett el annak értékéből, sőt a természet alakította tér, a gyertyák fénye, az együtt elmondott imák és énekek inkább csak emelték az összetartozás érzését, a közös lelki élményt.

A mise után már újra a felszínen, a legnagyobb örömünkre szép, napsütéses időben folytatódott a program. A petrozsényi Jézus Szíve Gyermekvédelmi Központ munkatársai egy kis vendégséggel várták a résztvevőket. A gyerekek jó étvággyal láttak neki a gombás ragulevesnek, de a legnagyobb sikert a desszertnek feltálalt diós kalács aratta. Az ebéd elfogyasztása után a napfénytől és a lelki élményektől is felmelegedve, vidáman indultunk vissza Dévára. A másfél órás út egy kis délutáni sziesztára is lehetőséget adott, a gyerekek ki is használták az alkalmat a korai ébresztő miatti alváshiány pótlására.