Jelenlegi hely

Becsengettek - Magyar nyelvtanfolyam Léván

/ Kertész Csilla /
kertesz.csilla képe
„Kellenek a gyökerek: van egy hely a földön, ahol megszületünk, megtanulunk egy nyelvet, és fölfedezzük, hogyan boldogultak őseink a nehézségekkel. Eljön az idő, amikor felelősek leszünk ezért a helyért. Kellenek a szárnyak... A szárnyak segítenek abban, hogy megismerjük felebarátaink gyökereit, és tőlük is tanuljunk.” (Paulo Coelho)
BeiratkozásJanoviczky Éva Tanárnő-Magyarul tanulók beiratkozása

2016 szeptember 5-én, Léván a Reviczky Házban is becsengettek. Az idei évben is elindította a Reviczky Társulás a magyar nyelvtanfolyamot. A megnyitó ünnepélyes keretek között zajlott, ahol Wirth Jenő,  a Reviczky Társulás elnöke köszöntötte a magyar nyelvet tanulni vágyókat, majd  bemutatta és egyben megköszönte az előző tanévben nyújtott munkájukat a tanfolyamot vezető tanárnőknek – Janoviczky Éva és Tóth Anikó pedagógusoknak.

Wirth Jenő, a Társulás elnöke köszönti a tanfolyamra jelentkezőket

A megnyitó keretien belül Janoviczky Éva tanárnő, a kezdő csoport vezetője tartott egy rövid előadást, ahol bemutatta a könyvet, amiből a tanfolyam résztvevői tanulni fognak, valamint ismertette a tanév idei programját. A bemutató mellett több gyakorlati tanáccsal is ellátta a leendő beiratkozó „diákokat”. A megnyitót követően megtörtént az új első évfolyamosok beiratkozása is. Az ide évben is hasonlóan az elmúlt évekhez különböző szinteken (kezdő, közép haladó és haladó), több csoportban fognak tanulni a résztvevők.

A beiratkozás után kötetlen beszélgetésre is sor került, ahol több leendő diáktól is megtudtuk, hogy magyar gyökerekkel, felmenőkkel rendelkeznek, és ez motiválja őket arra, hogy megtanulják az őseik nyelvtét:  „Kellenek a gyökerek: van egy hely a földön, ahol megszületünk, megtanulunk egy nyelvet és fölfedezzük, hogyan boldogultak őseink a nehézségekkel. Eljön az idő, amikor felelősek leszünk ezért a helyért. Kellenek a szárnyak.… A szárnyak segítenek abban, hogy megismerjük felebarátaink gyökereit, és tőlük is tanuljunk.” (Paulo Coelho)

Akár lehetne ez is a mottója a harmadik évben induló magyar nyelvtanfolyamnak, hogy a magyar nyelv szárny lehessen a tanfolyam résztvevőinek, ezáltal megismerhessék a magyar gyökereiket.

    

A tanfolyam a jövő héten indul. Sok szeretettel várják a vállalkozó szellemű jelentkezőket - életkortól függetlenül -, aki szeretné a magyar nyelv szépségeit és varázsát megismerni, elsajátítani.  Találkozzunk szeptember 12-én, Léván, a Reviczky Házban!