Jelenlegi hely

"A halottakhoz való hűség a legjobb jellemek sajátja"

/ Tancsik Richárd /
tancsik.richard képe
November elsején Macedóniában is megemlékeztünk elhunyt szeretteinkről. A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete, mint minden évben, idén is rendbe tette a Katolikus közös sírboltot. Közös gyertyagyújtással emlékeztünk szeretteinkre.
Katolikus sírbolt SzkopjeKatolikus sírbolt SzkopjeKatona sírbolt PrilepA magyar rendőri kontingens Prilepben

November első napja mindig szomorúságot rejt magában. Ekkor emlékezünk elhunyt szeretteinkre. Az eltérő naptárak miatt ez a nap nem számít munkaszüneti napnak Macedóniában. Ennek ellenére, a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete megemlékezett az elhunytakról. Mint minden évben, idén is közösen, és emlékezve rendbe tettük a Szkopje városában található katolikus közös sírboltot.

A Macedóniai Magyarok Teleház Szervezete, kiemelt feladatának tekinti, hogy az országon területén lévő magyar, vagy a magyarsághoz kapcsolódó síremlékek rendezve legyenek.

Szkopje városán kívül a Prilep városában elhelyezett síremléket is megkoszorúztuk, ahol az I. világháborúban elesett honfitársaink nyugszanak. A koszorúzáson részt vettek a Macedóniában szolgálatot teljesítő magyar rendőr kontingens tagjai is.

"Meggyújtják a gyertyát, a láng felszökik, kinyújtózik. Örül, hogy életre keltették. Ráfekszik minden fuvallatra, légmozgásra, kihasználja azokat, tudván, milyen rövid az élete. S lassan elfogy, egyre szomorúbb, egyszersmind egyre kétségbeesettebb, végül már reszket, csapong, mielőtt belefúlna az olvadt viaszba." (Vavyan Fable)

Emléküket örökké megőrizzük.