Jelenlegi hely

Szüreti hangulatok

/ Tompos Krisztina /
tompos.krisztina képe
November 5-én, szombaton este gyerekzsivajtól volt hangos a Szent Ferenc Alapítvány dévai ebédlője, hiszen idén is megrendezésre került a több éves múltra visszatekintő, hagyományos szüreti mulatság, ahol felnőttek és gyerekek együtt szórakoztak, együtt táncoltak.
Gyűlik a közönség (Fotó: Koffol Gábor)Vajon ki kapja el? (Fotó: Koffol Gábor)Együtt mulattak kicsik és nagyokKözös tánc, közös öröm

Az egész közösség számára szervezett ifjúsági programok lebonyolításáért az évente megválasztott diákelnök a felelős, ezt a posztot idén a legfiatalabb nevelő, Segărceanu Radu tölti be. Radu és segítői már délelőttől az előkészületekkel voltak elfoglalva. Őszi színekbe öltöztették az ebédlőt, és megkezdődött a sütemények elkészítése. Utóbbi sikerét mindenképpen bizonyítja, hogy dacára a több órás munkának, a finomságok nagyon rövid életűek voltak. Csak az asztalon maradt morzsák tanúskodhattak arról, hogy a konyhafelelős család igazán jó munkát végzett.

Ez a rendezvény a 8-12. osztályos diákokból álló Margaréta tánccsoport számára kiemelt fontosságú alkalom volt, hiszen bemutathatták a mulatságra készített „Szüreti hangulatok” című műsorukat. Az előző évben Ciceri Attila ösztöndíjas által vezetett táncegyüttes irányítását idén én vettem át, és ez a szombati előadás számomra is az első komoly megmérettetést jelentette. Erre a programra egy verses, énekes és táncos részeket is tartalmazó, rövid műsort állítottam össze, ami - hála a táncosok szorgalmának és kitartásának- elnyerte a közönség tetszését. A helyi hagyományoknak megfelelően a táncban az első hely a csőszkirályt és a csőszkirálynőt illette, akik díszes ruhájukkal is kitűntek a fiatalok közül. Ez a két titulus igazán nagy megtiszteltetést jelent, ezért a diákok minden évben szavazással döntik el, hogy kik a legalkalmasabbak a két poszt betöltésére.

Az előadás után elkezdődtek az önfeledt vidámság órái. A diákok által kiválasztott zenék között a báli muzsikától kezdve a népdalokon keresztül a diszkó számokig minden fellelhető volt, így kicsiktől a nagyokig mindenki válogathatott a neki tetsző zenei stílusok között. Táncolt is az Alapítvány apraja és nagyja, az óvodásoktól egészen a felnőtt korosztályig.