Jelenlegi hely

Disznótoros báli mulatság Pancsován

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka képe
Farsang farka alkalmából a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület megtartotta a már hagyományos disznótoros báli mulatságot, amelyet hozzávetőlegesen már 60 éve ünnepelnek. A bál idei színe a zöld volt, így nem csak a terem díszletei, de a vendégek is igyekeztek valamilyen formában zöld színt magukon viselni.
Az asztal körülRancz Károly, az egyesület elnökeTombolaTánc

A világjárvány okozta helyzet miatt sokáig nem volt lehetőség megtartani ezt a tradicionális eseményt, ezért az egyesület elnöke, Rancz Károly, örömét fejezte ki, hogy most ismét együtt ünnepelhetik a farsangi időszak utolsó napjait. Az ünnepségen nem csak az egyesület tagjai tették tiszteletüket, de távolabbról is érkeztek vendégek, mint Hertelendyfalva, Sándoregyháza, Torontálvásárhely, Toronálalmás, Kevevára és Versec.

Rancz Károly az ünnepi beszéde után felkérte maga mellé a színpadra Trajković Máriát és Varga Ernőt, így az est a Csárdáskirálynő c. operett egyik dalával vette kezdetét. A talpalávalót a Kiss-Nagy-Jotović trió húzta, akik szerb és magyar muzsikával egyaránt gazdagították az estét.

A disznótoros vacsorán a vendégeknek lehetőségük volt disznósajtot, gömböcöt, töpörtyűt és füstölt kolbászt fogyasztani, fő fogásként pedig a krumplit és változatos ízvilágú kolbászokat lehetett kóstolni különféle savanyúságokkal. A 150 db farsangi fánk a sándoregyházi Bonnáz Sándor Magyar Művelődési Egyesület asszonyainak munkáját dícsérte.

A tombolán is különböző disznóhúsból feldolgozott ételeket lehetett nyerni, mint májas- és véres hurka és különféle ízű kolbászok. Idén a főnyereményt a verseciek vitték el. A tombola nyereményeit a Papp és Burján mészárszékek adományozták.

A mulatság hajnalig tartó tánccal, énekkel, lakomázással ért véget.