Jelenlegi hely

Mikulás napi táncház Ungváron

/ Kovács Hanna /
kovacs.hanna képe
December 7-én Mikulás napi táncház volt Ungváron a Váralja kávézóban.
Táncolni vágyó közönségJátékIfjú tehetség:)

Immár harmadik éve működik Kárpátalján a folkkocsma-program. Ez volt az idei év utolsó táncháza Ungváron. Az est vendégei a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes tagjai voltak, akik kalotaszegi, szilágysági és nagydobronyi páros táncokat, illetve méhkeréki tapsost mutattak be, melyhez a Sodró együttes szolgáltatta a zenét.

    

A néptáncbemutatót és a koncertet követően fergeteges táncház vette kezdetét. Közben betoppant a Mikulás is, aki ajándékokkal jutalmazta a különféle ügyességi játékok győzteseit.

        

Váradi Enikő, a rendezvény főszervezője kiemelte, hogy a folkkocsma-programsorozat mára már része a kárpátaljai magyar közösség életének és a kárpátaljai táncházmozgalom alappillérévé vált. Örömmel tapasztalja, hogy egyre nagyobb és szélesebb rétegeket sikerül megmozgatni, s már nemcsak ifjak, de családok is eljárnak a rendezvényre.

  

A programot a Sodró együttes és a Kárpátalja Kulturális Örökségének és Népi Hagyományainak Megőrzéséért Társadalmi Szervezet rendezte meg, és a Hagyományok Háza Hálózat kárpátaljai kirendeltségének szakmai támogatásával valósult meg. Az ungvári folkkocsma társszervezője a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezete volt.

A fotókat Kicsula Éva készítette.