Jelenlegi hely

Idén is lesznek ifjúsági napok Négyfaluban

Megújult elnökséggel szervezik az idei eseményt

/ Veres Emese Gyöngyvér /
veres.emese.gyongyver2023 képe
Idén, 2024. februárban a hétfalusi magyar ifjak új elnökséget választottak. Megköszönve a régi elnökség vezetőségének munkáját, a fiatalok új tagoknak szavaztak bizalmat. Így a következő négy évre a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub elnöke Jakab Zoltán lett, az alelnökök pedig Kedves Ervin és Antal-Bíró Eszter, a titkár pedig Nagy Eszter.

A HMIK több kisebb mellett, két nagy rendezvényt hoz tető alá Négyfaluban. Az egyik az őszi Szent Mihály-Napok, amely az egész közösséget megmozgatja, a másik pedig a tavaszi Hétfalusi Ifjúsági Napok, amelyet idén május 17-19. között tartanak meg Négyfaluban. A rendezvényre elsősorban a helyi fiatalokra számítanak, úgy a négy-, mint a háromfalusiakra, és a megyei ifjúságon kívül felvették a kapcsolatot a szomszédos háromszékiekkel is.

Az esemény egy olyan fiataloknak szóló verseny, amelyre 16 és 30 év közöttiek jelentkezhetnek, 6-8 fős csapatokba rendeződve. A három nap alatt különféle kvízekkel, sport- és ügyességi játékokkal várják a fiatalokat, hogy az általános műveltségüket, de egyéb képességüket is megmutathassák: ügyességüket, tehetségüket, tudásukat és erejüket összemérve érdekes díjakat nyerhetnek, amelyeket ennek az évnek a folyamán felhasználhatnak.

Természetesen komoly témák is terítékre kerülnek, hiszen idén a szakmákat, foglalkozásokat állítják fókuszba. Mint Jakab Zoltán elnök elmondta, sokuk előtt pályaválasztás áll, így az itteni beszélgetések is segíthetnek a pályaorientációban.

A versenyszellem megmutatása mellett szórakozásban is lesz részük, hiszen a vicces próbákon és főzőversenyen túlmenően az esti bulikban is részt vehetnek. A zenéket is helyi fiatalok fogják szolgáltatni, így a teljes rendezvény egy igazi közösségi, egymásra figyelő és hangolódó esemény lesz.