Jelenlegi hely

II. MADISZ Gólyatábor a medgyesi kilencedikeseknek

/ Papp Gyula Attila /
papp.gyula.attila képe
Az iskolaév végén Balázs Botond, a medgyesi magyar ifjúsági szervezet elnöke megígérte a végzős báthorys diákoknak, hogy amennyiben magyar tannyelvű szakon tanulnak tovább a középiskolában, sok-sok iskolán kívüli programot szerveznek majd a részükre. Egyike ezen ígéretnek a gólyatábor volt. Miért gólyatábor és nem gólyabál? – tehetnénk fel a kérdést.
II. Madisz GólyatáborII. Madisz GólyatáborII. Madisz GólyatáborII. Madisz Gólyatábor

-  Egyszerűen azért, mert valami különlegeset szerettünk volna szervezni a diákok részére. Az közismert, hogy mi a forgatókönyve és hogy néz ki egy gólyabál, hiszen majd mindenki vett már részt egy hasonló rendezvényen. Viszont a gólyatábor fogalma új, főleg a Szeben megyei magyar fiatalok körében. Az első ilyen jellegű tábort 2014. szeptember végén szerveztük meg, a másodikra az elmúlt hétvégén kerítettünk sort – ecsetelte röviden a MADISZ elnöke az okokat. 

A gólyatábort elsősorban a magyar tagozat kilencedikes diákjainak hirdették meg, merthogy az nekik és róluk szól. A háromnapos rendezvény megszervezésébe a tizenegyedikesek is bekapcsolódtak, mind az előkészületi munkálatokban, mind a helyszínen való lebonyolításban oroszlánrészt vállaltak.  A rendezvényen 15-en vettek részt összesen, sokan a meghűléses járvány miatt nem tudtak jelen lenni az árkosi táborban. A péntek esti megnyitót megtisztelte jelenlétével Fábián Katalin földrajz szakos tanárnő, aki a kilencedikesek osztályfőnöke is.

A tábor helyszínéül a Kovászna megyei Árkost választották, a rendezvény az Európai Tanulmányi Központban zajlott, október 7-9. között. A résztvevők ismerkedő, csapatépítő játékokon vettek részt, szombaton „harácsoltak” – a falut járva, egy előre megadott lista alapján különböző tárgyak összegyűjtése, illetve feladatok végrehajtása volt a cél –, személyiségépítő beszélgetésen vettek részt és este a gólyaavatást követően egy rövid zenés-táncos bulira is maradt energia. Vasárnap kiértékelték a hétvége eseményeit, és a kilencedikesek letették a gólyaesküt.

A nagylelkű támogatóknak köszönhetően a résztvevőknek ingyen biztosították a szállást, étkezést, utazást, amiért ezúton is külön köszönet jár!