Jelenlegi hely

Magyar gulyás, burek és csevap egy helyen

Családi napot tartott a HUM Szarajevóban

/ Fülöp Dóra /
fulop.dora képe
Ahogyan minden évben, a HUM Magyar Polgárok Egyesülete idén is igyekszik kihasználni az utolsó meleg napsugarakat és szabadtéri programmal búcsúztatni a nyarat. Mivel nyáron - a szabadságok és távollétek miatt - kicsivel egyébként is kevesebb a közös program, a szervezet ilyenkor kerít sort első komolyabb megbeszéléseire, az új "évad" munkatervének elkészítésére is.
Motorozás közbenBarátságTársalgásMindenki együtt

Bár az idei szeptember bőven okozott meglepetéseket Szarajevóban, az időjárás mégis kegyes volt hozzánk, így összejövetelünket - az eredeti terveknek megfelelően - sikerült kerti parti formájában megtartani. Mivel szintén régen adódott lehetőség arra, hogy a tavaly novemberben indított gyermekfoglalkozásokat folytassuk, az egyesület családi napjára ezúttal sorozatunk régi és új tagjait is vártuk, hogy a legkisebbek is élvezhessék egymás társaságát. 

Muratovic Irma, a HUM elnöke a gyerekekkel

A HUM egyesület nagy örömére a nagykövetség új dolgozói között több olyan kisgyermekes család is akad, akiket szintén van szerencsénk üdvözölni tematikus gyermekprogram-sorozatunkon is, így a helyi magyar gyermekek - és szülők - közössége folyamatosan bővül. 

A legkisebbek játékán kívül természetesen a magyar- és helyi gasztronómiának is jutott szerep. A szarajevói magyarok körében mára hagyománnyá vált, hogy a hasonló alkalmakon felsorakoztatott menü egyaránt tartalmazza a hagyományos magyar, valamint boszniai konyhaművészet különlegességeit, így a szombati rendezvényen a magyar gulyás mellett többek között csevap, sopszka saláta, illetve kajmak is került az asztalra. 

Bár az egész napos rendezvényen kevés lehetőség jutott a munkamegbeszélésre, arra azért maradt idő, hogy az idén 25 éves egyesület jubileumi programját, illetve az elkövetkező hónapok kiemelt eseményeit komolyabban is megtervezzük. Az évforduló tervezgetése közben pedig olyan fotók kerültek elő az elmúlt huszonöt évből, melyeket mindenki - néhol a nevetéstől - könnyes szemmel nézett végig.