Jelenlegi hely

Elstar, Florina, Golden delicious, Idared, Jonagold, Red delicious, Starking

Almanap Szencen

/ Krupár Luca /
krupár.luca képe
A sikeres Almanap receptje: 1 rekesz alma, 2 bögre jókedv, 1 csomag segítőkészség, 2 kanál szervezőképesség, egy csipet falánkság.
Polák Margit és a RigókAlmanapAlmanapAlmanap

Minden év októbere különleges a szenciek és az almák számára, mivel egy külön napot szentelnek a friss termék feldolgozására. Ebben az éven is így esett, mikor a kicsi zöld, a nagy piros, a cseppet ütődött sárgás is pont ugyanolyan rivaldafényben volt, mint akármelyikük. Viszont, hogy épp mázos pite, kókuszos golyó, színes mézeskalács vagy épp a maga nemes egyszerűségében almaként jelent meg az asztalokon, azt a szenci szervezetek döntötték el.

A város apraja nagyja megjelent a rendezvényen, hogy együtt élvezzék, ezt a sajnos kicsit esős napot. A hangulatot azonban nem rontotta el az időjárás sem, mivel a Kultúrház kiváló helyszínt tudott biztosítani. Voltak, akik merészen a kinti zimankóban helyezték el pultjaikat.

Kicsik, nagyok, öregek, fiatalok, almaszeretők, nem almaszeretők is megjelentek, és ha nem is a piros pozsgás almák miatt, akkor a kiváló műsor megtekintéséért. Különböző stílusú táncokat adtak elő a gyermekek, mind a magyar és szlovák iskolákból. Számomra a Möggyes Néptánccsoport jelentette a legtöbbet, mivel jó látni, hogy ilyen magas színvonalon működnek itt is az együttesek. Az is nagyon tetszett, hogy mindenki megmutatkozott és nem különültek el a nemzetiségek, így a szlovák táncokba is mélyebb betekintést nyerhettem.

Tudtad? A magas bór tartalmának köszönhetően az alma segíthet javítani a memóriát, a mentális éberséget és az elektromos aktivitást az agyban.