Jelenlegi hely

Építsük mi is a saját betlehemi istállónkat a Temesvári Piarista Templom közösségével

/ Zámbó Sára Anna /
zambo.sara.anna képe
Advent első vasárnapján a Temesvári Piarista Templom közössége egy közös betlehemi istálló készítésének kezdetén vett részt. A családok közösen kezdték el megépíteni Jézus születésének helyszínét. A betlehem minden nap bővül egy újabb elemmel, melyhez egy napi gondolat vagy jó cselekedet is társul. Így nemcsak a külsőségekben tudnak a családok a karácsonyra készülni, hanem a szívükben is.
meggyújtva az első adventi gyertya a Temesvári Piarista Templombananya és fia a betlehemi istálló készítése közbeneszközök a betlehemi istálló elkészítéséhezZoltán atya és egy család a betlehemi istálló készítése közben

Advent első vasárnapján a Temesvári Piarista Templom megtelt gitárszóval, gyerekek énekével és örömteli várakozással, hiszen nemsokára itt a karácsony. A gyertyagyújtást követően a jelenlévőket egy közös adventi kalendárium készítésére invitálta Zoltán atya.

A családok Tari M. Böbe, Schönstatti Mária nővér vezetésével kezdték meg az adventi készülődést. Az alapanyag adott volt, kartonlapok, színespapír, színesceruzák, színezők és minden napra egy üzenet. A családok közös erővel vágtak bele a feladatba, mindenki kivette a részét a munkából. A feladat most csupán annyi volt, hogy a betlehemi istálló vázát kartonpapírból összeállítsák, a napi üzenetekhez tartozó figurákat pedig kiszínezzék és kivágják. A betlehemi istálló benépesítése azonban az egész adventi készülődést magába foglalja.

Mindennap egy újabb szimbólummal, karakterrel gazdagodik a Megváltót váró helyszín. A napi üzenetek összehozzák a családot, minden korosztályt megszólítanak. Például az angyal elhelyezésekor ez az üzenet: „Az angyal Isten üzenetét közvetíti az embereknek. Vigyázz ránk! Ma én is angyal akarok lenni mások számára, és figyelni fogok arra, hogy legalább egyvalakinek segítsek.”

Ezzel az interaktív adventi kalendáriummal készülhetnek a családok Jézus eljövetelére a tetteikkel és a szívükben egyaránt. Így válik az advent igazi felkészüléssé Jézus Krisztus megszületésére.