Jelenlegi hely

Farsangi mulatság Nagybányán

„Éljen a népakarat, bevadult a béke-barakk”

/ Széles Zsolt /
szeles.zsolt képe
Öt korosztálynak öt különböző farsangi mulatságot szerveztünk a nagybányai Teleki Magyar Házban.
Nagybányai FarsangNagybányai FarsangNagybányai FarsangNagybányai Farsang

A legkisebb tipegők a Baba-mama klub keretében, az idősebbek pedig a gyógytornaórára érkezve csöppenhettek bele a farsangi bálba. Igazán mozgalmas, és örömteli együttlét volt mindenki számára.

A többi korosztályt három csoportba osztva: először a 10-12 éves korosztály, majd a 12-15, végül a 15 évnél idősebb korosztály vett részt a mulatságon. Idén a fiatalok szavaztak, hogy milyen keretmeséje legyen a saját korosztályuknak, és a legtöbb szavazatot kapott témakört bontották ki. Így a fiatalabbak Aladdin csodalámpáját keresték meg, a középső korosztály felvételizett a Roxforti Varázslóiskolába, míg az idősebbek időutazáson vehettek részt, a 60-as évek Ki-mit-tud versenyeibe csöppenhettek bele.

Minden korosztály a saját témaköre szerint készített jelmezt magának, és az adott témakörnek megfelelően lett „felöltöztetve” a Magyar Ház is. A gyermekek a farsangi programjuk előtt közösen elkészítették a vacsorát, melyet aztán az este során elfogyasztottak.

A legnagyobb feltűnést minden bizonnyal a Ki-mit-tud verseny keltette, ugyanis a „Néphangulatért felelős helyi pártmegbízott”, egy „szekus” kíséretében végigjárta a magyar iskolákat, és személyesen adta át a meghívókat. A fiatalok a Hungaroton Filmszínházba érkeztek, ahol részt vettek a Tessék választani című ki-mit-tud rendezvényen. Az este során nem csak új táncokat tanulhattak, de a „Párt” új irányelvét is megtanulták, mely így hangzott: „nem elfojtani, hanem engedni”. Az este során felcsavarták a szőnyeget is, megették a mákos gubát is, majd megtekintették a Made in Hungária című filmet is.

A farsangi esték hangulatáról meséljenek az elkészült fényképek.