Jelenlegi hely

Felszabadultan énekeltek a gyermekek a CsodaVárban

/ Molnár Lilla /
molnar.lilla képe
2024. szeptember 24-én került megrendezésre a CsodaVár – Ének és játék Lillával foglalkozás Nagyszebenben. A program a Kultúrházak éjjel, nappal című fesztiválhoz is csatlakozott, amelynek nagyszebeni szervezője és partnere a HÍD Egyesület.
Bemutatkozó játékZenés- táncos játékAz elmaradhatatlan vonatozás

A CsodaVár foglalkozásra sok szeretettel vártuk egészen óvodáskortól kisiskolás korig a gyermekeket. Célja a foglalkozásnak a magyar nyelv fejlesztése, gyakorlása a játék és ének által. Közel 30 gyermek vett részt a programon, aminek szívből örültünk. Az első pár percben a HÍD Egyesület elnöke, Serfőző Levente köszöntette a szülőket és gyermekeket, majd bemutatott a helyi közösségnek. Pár mondatban meséltem magamról a jelenlévőknek, majd kezdetét vette a játék.

A programban változatosan követték egymást a népi játékok, népdalok tanulása illetve a mozgásfejlesztést segítő feladatok zenére, ritmusra. A gyerekek legjobban a mozgást élvezték, de nagy sikert aratott a "Nád a házam teteje" című népdal éneklése és táncolása is.

Összességében a rendezvény nagyszerű alkalmat teremtett a közösség számára. A gyerekek pozitív élményei visszaigazolták a munkánk fontosságát, a szülők kapcsolatokat építettek, és mindenki jól érezte magát.