Jelenlegi hely

Fotográfiai műhelymunka Felsőszeliben

Fotogramok készítésével emlékeztünk 1956-ra

/ Luzsicza Fanni Eszter /
luzsicza.fanni.eszter képe
Idén október 23-25. között rendezték meg a Felsőszeliben működő Széchenyi István Alapiskola „Széchenyi napok” című rendezvénysorozatát. Ebben a pár napban a gyerekek különféle izgalmas tevékenységekben vehettek részt, hogy kibővítsék ismereteiket a világról.
Fotográfiai műhelymunka FelsőszelibenFotográfiai műhelymunka FelsőszelibenFotográfiai műhelymunka FelsőszelibenFotográfiai műhelymunka Felsőszeliben

Az első nap a természettudományokról és a kísérletekről szólt. László Ildikó igazgatónő felkérésére ezen a napon a gyerekek az általam vezetett fotográfiai műhelymunkában is részt tudtak venni. Már az első osztályos kisdiákok is kipróbálhatták, milyen élmény vörös fényben kísérletezni a sötétkamrában.

Az egész iskola több mint száz diákja megismerkedett a fotográfia múltjával és jelenével. Régi analóg és újfajta digitális fényképezőgépek használatába kaptak betekintést kreatív feladatok segítségével.

 

A tematikus foglalkozást az 1956-ra való emlékezéssel egészítettem ki. A gyerekek kivetített korabeli fotók hangulatába helyezkedtek bele, illetve megtanulták a fotogram készítés technikáját is. Az általuk létrehozott fénylenyomatokban megjelenítették, mit jelent számukra magyarnak lenni a felvidéki térségben.

Az elkészült munkákat mindenki örömmel vitte haza a nap végén.