Jelenlegi hely

I. Bodrogközi és Ung-Vidéki Folklór Seregszemle

Folklór nap Nagyszelmencen

/ Czirják Gergő /
czirjak.gergo képe
2019.október 26-án megrendezték a nagyszelmenci közösségi házban az I. Bodrogközi és Ung-Vidéki Folklór Seregszemlét. Az eseményen több száz résztvevő vett részt, illetve lépett színpadra

Délelőtt 11-kor kezdődött a Gyerekcsoportok Seregszemléje, amely gálaműsorral ért véget 12:30-kor. A Bodrogközi és Ung- Vidéki Gyerekcsoportok nagyon jól teljesítettek. A fellépéseket két személyes szakmai zsűri figyelte, majd a gálaműsort követően a fellépő csoportok vezetőinek adtak konstruktív tanácsokat a jövőre vonatkozóan.

Ezután a gyerekeknek a Dobó István iskolában voltak programok, ahol többek között kézműves foglalkozásokon, hangszerbemutatón, illetve gólyalábas előadáson vehettek részt.

Délután három órakor kezdődött a népdalkörösök seregszemléje a közösségi házban, ahol a népdalcsoportok előadásait csodálhattuk meg. Mindenki szenzációs fellépéssel bizonyította tudását.

A népdalkörösöket szintén szakmai zsűri figyelte, és akárcsak a gyerekcsoportoknál, a népdalkör vezetőit is jó tanácsokkal látták el.

Este 19:00 órai kezdettel gálaműsort adtak, ahol többek között fellépett az Ilosvai Selymes Péter néptáncegyüttes is.

A nap táncházzal zárult, ahol a Dűvő zenekar húzta a talpalávalót.