Jelenlegi hely

Idősek napja Déván

/ Orosz Erzsébet /
orosz.erzsebet képe
Az idősek tisztelete létfontosságú minden idők társadalmai számára: aki nem néz fel az előző nemzedékre, nem tanul fényes és rút tetteikből, az lassan-lassan elpusztul, hisz gyökereit szakítja el maga alatt, saját kezével.
verssel köszöntjük az időseketidősek napjaköszöntjük az időseketünnepi ebéd

Minden évben van egy nap, amely az öregekről szól, őket köszöntjük és ünnepeljük. Az idősek világnapja alkalmából egy teljes vasárnapot szántak a dévai unitárius hívek őszülő társaikra. Már kora reggel ropogott a tűz az üst alatt, hogy ennek melegében idejében megpörkölődjön a hús. A templomban az igehirdetés gondolatai is rámutattak, hogy az idős korosztályhoz tartozó emberek mennyi mindent láttak, tapasztaltak, és miért is fontos szeretni, becsülni őket.

Az istentisztelet végén a gyerekek verssel fejezték ki tiszteletüket nagyszüleik korosztályának. Nem feledkeztek meg arról sem, hogy ezt az ünnepélyt október 6-án tartották, így az aradi vértanúkról is megemlékeztek előadásukban.

A műsor végén minden ünnepeltet virággal köszöntöttek, majd a jelenlevők elfoglalták helyüket a terített asztalnál. Igazi családias hangulat alakult ki. Míg a puliszkát megkeverték, mindenki által ismert népdalok szólaltak meg, a közösség legidősebb tagja 88 évesen elszavalta a Nemzeti dalt is.

Isten éltessen minden idős embertársunkat erőben és egészségben!