Jelenlegi hely

″Isten nem teremt selejtet!″

25 éves a Szent Ferenc Alapítvány - Ünnepi hangulat Déván

/ Sós Nóra /
sos.nora képe
A mélyszegénységben élő gyermekek támogatására létrejött, gyermekmentő Szent Ferenc Alapítvány fennállásának 25. évfordulóját ünnepeltük. Az alapítvány tevékenysége lehetőséget biztosít a gyermekek kiteljesedésére és fejlődésére, valamint biztonságos, szerető, családi környezettel járul hozzá a mindennapokban való boldoguláshoz.
Balett előadás a Magyarok Nagyasszonya legkisebbjeivelA zsombolyai otthon gyermekeinek néptáncaMagyarok Nagyasszonya tehetséges fiataljaiMagyarok Nagyasszonya néptánccsoportja

A rendezvénysorozat Budapesten kezdődött szeptember 13-án a Papp László Sportarénában, ahol méltán híres és elismert előadók, Böjte Csaba atya gyermekeivel léptek a nagyközönség elé. A jótékonysági eseményt követően a gyermekek és nevelőik néhány csodás napot tölthettek Budapesten, így látogatást tettek az Országházban, hajókáztak a Dunán és kiránduláson vettek részt. Az ünnepségsorozat Déván folytatódott október 6-án és 7-én.

A gyerekek szombaton a délutáni órákban versekkel, táncokkal, szépen szóló dalokkal adtak hálát, és köszönték meg az itt eltöltött éveket Csaba testvérnek, támogatóknak, nevelőknek és vendégeknek. Bemutatkoztak a Magyarok Nagyasszonya legkisebb gyermekei, akik mesébe illő balettelőadást mutattak be, Pápai Noémi, az alapítvány egykori diákja dalkíséretével. A zsombolyai Szent Mihály Arkangyal Otthon gyermekei néptánccal készültek, a szászvárosi Szent Erzsébet Otthon növendékei énekeltek. A szalontai Béke Királynője Otthon fiataljai Szent Ferenc életét idézték fel, a Magyarok Nagyasszonya Otthon tehetséges diákjai énekeltek, Varga Csaba vezetésével. A petrozsényi Jézus Szíve otthon lánykái modern, ritmusos tánccal léptek színpadra, majd a Magyarok Nagyasszonya néptánccsoport bemutatkozója következett, akik a közönséget is táncra perdítették. Az ünnepi vacsora után táncos mulatság vette kezdetét.

Böjte Csaba többször hangsúlyozta, hogy ″Isten nem teremt selejtet!″, erről tett tanúbizonyságot a gyermekek őszinte mosolya és tehetségüknek megcsillantása.

Vasárnap szentmisével zárult az ünnepi esemény, melyet még meghittebbé varázsolt Várnagy Andrea és lánya, Várnagy Lili csodaszép zongorakoncertje.