Jelenlegi hely

Karácsonyi vásár a temesvári Gerhardinum Líceumban

/ Zámbó Sára Anna /
zambo.sara.anna képe
A temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum udvarán igazi karácsonyi hangulat uralkodik. Karácsonyi énekeket énekelnek a gyerekkórusok és a szorgos kezek nyomán, sok szeretettel készített, adventi és karácsonyi díszek kaphatók.
saját készítésű asztaldísz a karácsonyi vásárbankarácsonyi dalokat énekel a kórusáltalános iskolások által készített vásárfiakarácsonyi vásár a Gerhardinum udvarán

Karácsony előtt nem szokatlan, hogy mindenhol karácsonyi vásárokba botlunk, azonban a Gerhardinumban lévő kiemelkedik a sokaságból, hiszen itt a diákok által készített, felajánlott kincsek azok, amelyeket megvásárolhatnak a kedves vásárlók. Advent harmadik hetében az Iskola másként program keretében valósult meg a karácsonyi vásár a Gerhardinum udvarán. Minden osztály kitett magáért, hogy minél több vásárfiát tudjon eladni.

A gyerekek a leghétköznapibb tárgyakból is izgalmas dekorációkat tudtak varázsolni a tanáraik segítségével. Így lett spatulából hópehely, PET-palack kupakokból karácsonyfa, illetve wc papír gurigából hóember. Természetesen kapható volt mindenféle karácsonyi asztaldísz, képeslap, továbbá karácsonyfadísz is. Aki fázott és megéhezett ezen a napsütéses téli napon, forró teával, kávéval vagy forrócsokival melegíthette fel átfagyott végtagjait. A meleg italok mellé muffint vagy mézeskalácsot is lehetett választani. A vásárban volt tehát minden, mi szem-szájnak ingere, de ezen túlmenően a lélekre is gondoltak a diákok. Az egyik asztalnál gyönyörűen kidíszített bibliai idézetekből is lehetett válogatni, amelyekkel szeretetünket fejezhetjük ki egymás iránt.

Az igazi karácsonyivásár hangulat a kántálásokkal lett teljes. Minden korosztályból voltak olyan diákok, akik a hangjukkal ajándékozták meg a vásár közönségét. Bár a gyerekek között néha fellángolt a versenyszellem, hogy ki ad el több árut, mindenki ugyanazért a célért dolgozott: minél több adomány gyűljön össze. A vásáron befolyt összeget az iskola tornatermének padlócseréjére szeretné fordítani az intézmény.