Jelenlegi hely

Képzőművészeti kiállítás Temerinben

/ Gáspár-Barra Johanna /
gaspar.barra.johanna képe
A 43. alkalommal megszervezett Temerini Alkotóműhely, és Képzőművészeti Tábor munkáinak bemutatására került sor a temerini alkotóház kiállítótermében.
TAKTTAKTTAKT

A temerini TAKT Alkotóházban kiállítás nyílt az immár 43. alkalommal megszervezett nyári alkotótábor munkáiból, Varga Valentin képzőművész koordinálásával 2023. október 21-én. A Temerini Alkotóműhely, és Képzőművészeti Tábor kiállítása 22 munkát tárt fel a látogatók gyönyörködtetésére, és elgondolkodtatására különböző művészeti technikák segítségével.

Mivel a tábor idei témája a test volt, az alkotók különböző perspektívái, és elképzelései tárultak elénk az alkotásokon keresztül, szobor, grafika, festmény, videó vagy akár performansz formájában.

A kiállítást Kormányos Ákos költő, pszichológus nyitotta meg, és a témáról való gondolatait osztotta meg, miszerint a test mindig is egy fontos dolog volt, a történelem során rengeteget változott a testről való vélekedés, ahogy látjuk a magát a testet, de még mindig tabu, és még mindig nem tudunk jól hozzányúlni.

,,A tabunak azonban van egy ősellensége, egy nemesis. Ez pedig a művész. A művész pedig arról ismerszik meg, hogy mindenből problémát csinál.” Kormányos Ákos