Jelenlegi hely

Kincskeresők Konferenciát tartottak Dunaszerdahelyen

/ Baranyai Kinga Anna /
baranyai.kinga.anna képe
Felvidék minden tájáról érkeztek diákok novemberben Dunaszerdahelyre, a Kincskeresők Konferenciára.
Kincskeresők konferenciát tartottak DunaszerdahelyenKincskeresők konferenciát tartottak DunaszerdahelyenKincskeresők konferenciát tartottak DunaszerdahelyenKincskeresők konferenciát tartottak Dunaszerdahelyen

A diákok saját lakhelyükön, és gyakran saját családjukban kutattak olyan történetek, életpályák, kézművesség, néphagyomány és minden más dolog után, amit megtartásra és bemutatásra érdemesnek találtak.

Elmondható, hogy minden egyes diák talált valamilyen kincset a környezetében, és a prezentációk szívhez szólóak voltak, tele helyi sajátosságokkal és érdekességekkel. Voltak akik nagyszüleik történetét mesélték el, mások egy néptánccsoportról beszéltek, vagy éppen egy révről. Munkájuk eredményét prezentáció formájában adták elő a szakmai zsűri előtt.

A konferencia főszervezője Szanyi Mária volt, a zsűriben részt vett Prokopp Mária művészettörténész és a Nemzeti Tehetségpont igazgatója, Szántó Judit is. Este csapatépítő és ismerkedős játékokat játszottak a diákok Horváth Judittal és Baranyai Kingával.