Jelenlegi hely

Kiscserkész lelki hétvége Mezőgecsén

Egy újraalakuló cserkészcsapat támpillére

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe
Március 22-23-án izgalmas napja volt Mezőgecse és Csoma kiscserkészeinek: lelki hétvégére gyűltek össze. A program a korosztályhoz igazodva pörgős és változatos volt - bizony a vezetőket is próbára teszi néha, hogyan tudunk elmélyülni úgy, hogy végig a téma irányba tudjuk fordítani figyelmüket.
A természet hangjaiEsti imaBeszélgetésLelki hétvége csoportképe

A hétvége csúcspontja a láthatatlan színház volt: a kicsik bekötött szemmel élhették át az Evangélium eseményeit a csodálatos halfogástól a feltámadásig, miközben a vezetők mozgatták őket, és biztosítottuk a megfelelő hang, fény és egyéb hatásokat.

Megfigyeltük a természet hangjait, rajzoltunk, játékosan elmélkedtünk életünk fontos és kevésbé fontos dolgairól, imádkoztunk egymásért, hangulatos gyertyás körben ülve. Persze játékra is maradt sok idő.

Nagyon jól sikerült. Cserkészetünk egyik alapja az Istenkapcsolat, és ez a hétvége remek gyakorlat volt: játékosan vidáman tudtuk fejleszteni a ránk bízottak lelki életét. A mezőgecsei és csomai lányok készülnek a kiscserkész ígéretre, és remek állomás volt ezen az úton a márciusi lelki hétvége.