Jelenlegi hely

Március 15. a gyerkőcöknek

/ Gáspár-Barra Johanna /
gaspar.barra.johanna képe
Temerinben kézműves foglalkozás, és énektanulás várta a gyerekeket.
kézműves foglalkozáskézműves foglalkozáskézműves foglalkozás

A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület próbatermében 2024. március 15-én ünnepi kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Bár az esemény neve ,,Március 15-i táncház” volt, a gyerekeknek el lett magyarázva, hogy böjt idején nem illő a mulatozás, így tánc nélkül fog lezajlani az összejövetel.

A gyerekek délután 6 órára érkeztek, és már egyből egy játékosan elmesélt kisfilmből tudhatták meg mi is történt ezen a napon jó pár évvel ezelőtt. Bár Petőfi Sándorról a legtöbben már hallottak, még a szabadságharc sok szereplőjét ismerhették meg a gyerekek.

A kézműveskedés sem maradhatott el, minden kellék piros-fehér-zöld színben várta, hogy valami készüljön belőlük. Így varrtak a nagylányok kokárdát, a kisebbek pedig papírlovacskákat, és tulipánokat készíthettek. A fiúkra kemény feladat várt, hiszen ők kartonpapírból faricskáltak maguknak kardot, ami mellé nem maradhatott el a papírcsákó sem. 

A foglalkozás egy közös énektanulással ért véget, amit citera kísért, és minden gyerek teli torokból énekelt büszkén lóbálva a kis kezük munkáját.