Jelenlegi hely

Mátyás király a főszerepben

Vetítés és rajzverseny a Mátyás király emlékév alkalmából

/ András Hanga /
andras.hanga képe
A magyar népmese napja alkalmából kicsik és nagyok ismerkedtek meg nemzetünk nagy királyának meséivel. Az események alkalmával Mátyás király volt a főszerepben.
vetítés a csepei óvodábanvetítés a csepei óvodábanrajzverseny a feketeardói iskolábanrajzverseny és filmvetítés a csepei iskolában

A magyar népmese napja és a 2018-as Mátyás király emlékév almalmából filmvetítésre és rajzversenyre került sor Csepén és Feketeardón. A csepei iskola 1-4. osztályos tanulói október 1-én három, Mátyás királyról szóló népmesét nézhettek meg, a filmvetítés után pedig rajzversenyre került sor, amelyen a gyerekek a látott mesékből a legkedvesebb jeleneteiket kellett, hogy lerajzolják. A rajzokat egy három tagú zsűri, Grigorják Natália igazgatónő, Peleskei Ágnes tanítónő és András Hanga, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa értékelte. Az eredmények a következőképpen alakultak: az 1-2. osztályban is 3 díjazott, valamint a 3-4. osztályban is 3 díjazott született. Ugyanakkor minden résztvevő kapott egy füzetet és csokoládét. Az ajándékcsomagokat, amelyek gyerekkönyveket, tanszereket, plüss- és műanyagjátékokat egyaránt tartalmaztak, a gödöllői Szót kérünk a közjóért egyesület, valamint a csepei görögkatolikus parókia biztosította.

Hasonlóképpen október 3-án Feketeardóban is rajzverseny követte a filmvetítést, és összesen 6 díjazott alkotás született. Az ajándékcsomagok mellett a legjobbak oklevélben is részesültek.

A csepei óvodások szintén élvezhették a bölcs és igazságos Mátyás király történeteit, október 4-én délelőtt filmvetítésen vettek részt, ahol végigizgulhatták az Egyszer volt Budán kutyavásár, A kolozsvári bíró és A nekeresdi bíró történetét.

A mesék és a hozzájuk kapcsolódó rendezvények kiválóan alkalmasnak bizonyultak az iskolai oktatáson túlmutató tanulásra, a gyerekek szeretettel és izgalommal készültek a rajzversenyre is, és napokkal a rendezvények után is Mátyás királyról lehetett hallani az iskolai folyósókon.