Jelenlegi hely

"...Megtanulom, megőrzöm. Tanítom, továbbadom. A szüleim nyelvét a gyerekeim hangján, Elkopni nem hagyom..."

/ Virág Ádám /
virag.adam2023 képe
Több évtizedes hagyományokra visszatekintve a Hunyad Megyei március 15-i rendezvények központi helyszíne a piski csata emlékműnél tartottuk.
A Pimpimpáré gyermekkórus fellépéseAz "Örökségünk Őrei" diákjainak fellépéseA Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjainak műsoraA piski csata emlékműnél lévő megemlékezés pillanata

A megemlékezésen részt vett Szélesné Herman Ágnes kolozsvári magyar konzul, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai műsorral készültek, a testvériskolai kapcsolat negyed évszázados múltra tekint vissza. A megemlékezést gazdagította a vajdahunyadi Harmónia kórus fellépése.

Déli tizenkettő órakor a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban folytatódott a megemlékezéssorozat, ahol a Pimpimpáré gyermekkórus, és az örökségünk őrei diákok táncos, énekes, verses fellépése gazdagította az ünnepet.

A délutáni órákban a dévai református templomban ökumenikus áhítatot tartott Dr. Főcze Bonaventura dévai plébános, és fellépett a gyülekezet Cantemus kórusa, majd a marosnémeti református templom őrei ismertették az általuk megkonstruált tizenkét pontot.

A magyar hősök emlékére állított emlékművek megkoszorúzása következett a dévai református, és katolikus temetőben. A dévai Szivárvány kórus Kossuth-nótákat adott elő, emelve ezzel a megemlékezés meghittségét. Az emlékezés virágait különböző megyei, és helyi szervezetek elöljárói helyezték el.