Jelenlegi hely

Mókusok, Különleges Aranymadarak, Vadliliomok

A nagy találkozás

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe
“Áldottak azok a napok, amelyeken az ember barátokra lel.” / Dimitri Verhulst/
Ismerkedős játékJátékokMókusok Liliomok MadarakMókus őrs

Hosszas készülődés után végre elérkezett a nagy nap, melyet a rimaszombati Blaha Lujza leányraj oly régóta várt. A pénteki napon egy hagyományosnak koránt sem mondható pizsipartival pihentük ki a februári hónap őrsi gyűléseinek fáradalmait. A megérdemelt kikapcsolódás számos érdekes programmal és új barátságok köttetésének lehetőségeivel kecsegtetett, hiszen a rendezvényen részt vettek füleki cserkésztestvéreink is.

A nagy találkozás első programjai az ismerkedést szorgalmazó játékok voltak, majd a városi sétát követően, csapatokba szerveződve megkezdődhetett a nagy harc a Lézer Arénában. Lelkes katonáink a küzdelem hevében igencsak megfáradva tértek vissza a cserkészotthonba, ahol már várta őket a finom vacsora. Új erőre kapva kezdhették meg az esti játékokat, melyek középpontjában a három őrs: Mókusok, Különleges Aranymadarak és Vadliliomok tagjainak megismerése állt. Az esti tábortűz fényeinél énekelve, játszva múlattuk az időt, majd a takarodót követően még az esti mozizásra is volt energiánk.

Másnap – ugyan kicsit fáradtan, de annál lelkesebben – fogyasztottuk el a reggelit, s a hálózsák utolsó hívó szavának is búcsút intve kezdtük el a napot kedvenc cserkészjátékainkkal.

Az idő, ily remek társaságban bizony hamar tovaszállt, örömmel figyeltem, ahogy a gyermekek búcsúzása egymástól, már a jövőbeli újratalálkozás fogadalmaival telt. S míg a kicsik játszottak, mi nagyok, őrsvezetők megannyi új közös programot állítottunk össze és egyeztettünk az elkövetkezendő hónapokra, hogy cserkésznövendékeinknek sok-sok közös, felejthetetlen kalandban lehessen része.