Jelenlegi hely

Négy év után újra: Petőfi Sándor ösztöndíjas Medgyesen

/ Szabó Benedek László /
szabo.benedek.laszlo képe
Részben a COVID járványnak köszönhetően utoljára 2019-ben járt PSP ösztöndíjas Medgyesen. Most, pár évvel később én lehettem a szerencsés, aki a helyi MADISZ munkáját segítheti.

Sziasztok! Szabó Benedek vagyok, pécsi lakos. Nagy örömmel érkeztem meg Medgyesre a Petőfi Sándor program ösztöndíjasaként, ahol a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (MADISZ) munkáját fogom segíteni az elkövetkezendő kilenc hónapban. Már az első pillanattól kezdve barátságos fogadtatásban részesültem: a helyiek és a szövetség tagjai meleg szívvel üdvözöltek, és azonnal éreztem, hogy egy összetartó, segítőkész közösségbe kerültem.

A program keretében feladatom lesz támogatni a helyi magyar közösség kulturális és ifjúsági programjainak és a közösségi összetartást erősítő tevékenységeknek a szervezését, valamint segíteni az identitás megőrzését. Nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak, hiszen a magyar kultúra és hagyományok megőrzése minden generáció számára kulcsfontosságú, különösen a határon túli területeken. A következő kilenc hónapban szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok még aktívabb szereplői legyenek a közösségi életnek, és hogy minél több ember érezze, mennyire fontos és értékes a közösségi összetartozás.

Bízom benne, hogy olyan programokat és rendezvényeket sikerül szervezni, amelyek hosszú távon is pozitív hatással lesznek a helyi közösségre. Alig várom, hogy megismerhessem a település mindennapjait, a helyi szokásokat, és közösen dolgozhassak a MADISZ csapatával azon, hogy erősítsük a helyi magyar közösség hangját és szerepvállalását. Reményeim szerint a következő hónapokban nem csak szakmailag, hanem emberileg is sokat fogok tanulni, és életre szóló élményekkel gazdagodom majd.