Jelenlegi hely

Összművészeti alkotással hangolódtak Karácsonyra a nagyenyedi diákok

/ Tóth Bence /
toth.bence képe
A Lázár Emőke vallástanár által megálmodott összművészeti koncepció került színpadra a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium karácsonyi műsora alkalmából.
SMSTáncA Bethlen Gábor Kollágium karácsonyi műsora A Bethlen Gábor Kollágium karácsonyi műsora

Az egész műsort összefogó Lázár Emőke tanárnő még ősszel keresett meg minket (engem és magyarlapádi ösztöndíjas társam Tóth-Bóna Boglárka Lucát) a darab koncepciójával, melynek komplexitásán már az első megbeszélés alkalmával elámultunk. A tanárnő kérésére koreográfiákat készítettünk táncos, mozgásszínházas elemekből, melyeket a legkülönbözőbb zeneszámokra kellett megalkotnunk.

Nagy és érdekes kihívást jelentett számunkra olyan mozgásformát megalkotni, ami az Úr üzenetét eljuttatja a hallgatóság számára ByeAlex, Animal Cannibals és Mariah Carey számain keresztül, de az általunk, a tanárok és a diákok által befektetett rengeteg alkotó és kísérletező munka végül célt ért.

A versekből, vallási énekekből, kórusművekből, a legmodernebb számokból, táncos és mozgásszínházi elemekből, fény és videótechnikából összegyúrt MMS (multimédiás üzenet) juthatott el a közönséghez.

A Laczkfi János verseire építkező műben az epika, a dráma, a zene, a tánc és a mozgókép művészet eszközeivel is éltek az alkotók. A műsorban diákok által előadott versek mellett szerepet kapott a mozgásszínház, illetve a Szilágyi Róbert által vezetett alkalmi diákkórus is pengette érzelmeink húrjait. A diákokon túl szerepet vállaltak a tanárok és az iskola lelkésze is.