Jelenlegi hely

Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjainak kiosztása

Átadásra került a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíja Szepsi és Vidéke területén

/ Czirják Gergő /
czirjak.gergo képe
A szeptemberi iskolakezdést követően 9000 külhoni magyar iskolakezdőt köszönt a Rákóczi Szövetség, szüleiknek kifejezve elismerését és köszönetét a magyar iskolaválasztásért. Az iskolakezdőknek szeptember és december között 400 helyszínen ünnepélyesen adják át a magyarországi társadalom összefogását és megbecsülését jelképező ösztöndíjat.

A Magyar Iskolaválasztási Program mögött széleskörű társadalmi összefogás jött létre. A támogatók között félezer magyarországi önkormányzat, magánemberek, közéleti személyiségek és alapítványok sorakoztak fel. A Rákóczi Szövetség arra törekszik, hogy az egyes ösztöndíjátadási ünnepségeken a program támogatói is jelen legyenek, és ebben a formában is kifejezzék szolidaritásukat és bátorításukat a gyermeküket magyar iskolába írató családoknak.

2019. szeptember 12-én a Rákóczi Hálózat elnökét Gabri Rudolfot érte az a megtiszteltetés, hogy átadja ennek az egyedülálló összefogásnak az ösztöndíjait Szepsi és Vidéke térségében.

Gabri Rudolf a Rákóczi Szövetség munkatársával Pandy Ritával és a Szepsi és Vidéke Célalap vezetőjével Köteles Lászlóval, valamint Czirják Gergővel, a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasával együtt járták végig a környék magyar iskoláit: a Szepsi Magyar Tannyelvű Alapiskolát, Tornai Alapiskolát, a Szádudvarnoki Alapiskolát, a Alsólánci Alapiskolát, a Buzitai Alapiskolát, a Péderi Alapiskolát és a Szepsi Boldog Salkaházi Sára Magyar Tannyelvű Egyházi Alapiskolát. Ünnepélyes keretek között nem kevesebb mint 146 kézfogással tisztelegtek a magyar szülők előtt, akik Magyar Iskolába íratták gyermekeiket.

Az ünnepélyes átadón az első osztályos gyerekek műsorral is köszöntötték az díjátadó bizottságot.