Jelenlegi hely

Tisztújítás és jövőbe tekintés

Kárpátaljai cserkészvezetők optimista hétvégéje

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe
Február utolsó hétvégéjén a festői Viharoson (Viska) tartotta a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség vezetői hétvégéjét és tisztújító közgyűlését. A mintegy 40 vezetőt hívta a tapasztalatcsere, közös gondolkodás, és a rég nem látott vezetőtársakkal való találkozás vágya. A rendezvényen Lakatos Lilla Petőfi ösztöndíjassal együtt én is részt vettem.
Szavazás a közgyűlésenÉlménypedagógiai játékBőséges és finom reggeli a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének Vadvölgy PanziójábanCsoportkép (saját felvétel, nem vagyok rajta)

Célunk a baráti találkozáson túl válaszokat találni a „HONNAN” jöttünk, „HOVÁ” megyünk és a „HOGYAN” jutunk el oda kérdésekre, továbbá megoldásokat keresni a motiváció, elvándorlás és a fiatal vezetők hiányának problémáira is. A tisztújító közgyűlés újabb 3 évre megalapozta a nevelési munkát és biztosította a szövetség stabil működését.

Közös gondolkodás

A hétvége témáit vegyes, ill. képesítés szerint csoportokban boncolgattuk változatos módszerekkel: körkérdések, egymás bőrébe bújó szerepjáték, vezetői előadás, cetlis gondolatmegosztás és páros beszélgetés egyaránt segítette az együtt gondolkodást. Napközben többször izgalmas élménypedagógiai játékokkal frissítették fel a szervezők a tanácskozó vezetők agyát.

Csapatparancsnoki beszámoló előadás

A csapatparancsnokok csoportja célul tűzte ki az „Őscserkészet – vissza a gyökerekhez!” kulcsszóval leírt irányelvet, vagyis hogy a túlbonyolított, kimerítő szervezéssel járó programdömping helyett olyan élményt adjunk a vezetettjeinknek, amelyet máshol nap kapnak meg.

Esti karaoki

Vasárnap a tisztújító közgyűlés a beszámolókkal kezdődött, majd a jelöltek tartották meg programbeszédeiket. Elhangzott Petőfi ösztöndíjasként végzett munkám beszámolója, és Barna György csapatmentoré is. Ezután titkos szavazással a teljes tagság újra bizalmat szavazott a jelölteknek, akik folytatják eddigi munkájukat. Az új elnökség Popovics Pál (elnök), Jakab Annamária (ügyvezető elnök) és Ilosvay Attila (vezetőtiszt) cserkészeinkből áll. Isten segítse munkájukat!

Az újraválasztott elnökség

A hétvége a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg, köszönjük!

Jóleső fáradtsággal mentünk haza. Magunkkal vittük a kapott lendületét, a régóta várt találkozások örömét, és a közösen megfogalmazott célok izgalmait.

A TV21Ungvár összefoglalója a közgyűlésről Bereczky Tamás jóvoltából; 1:50-től 5:40-ig látható: https://www.facebook.com/1981235361932919/videos/264361057813231/

Techet Gábor cserkészsegédtiszt, Petőfi-ösztöndíjas

Gyönyörű tél-végi pillanatok