Jelenlegi hely

„унгарски храна и вино” – avagy magyar ételek és borok a szkopjei Agrofood Vásáron

/ Petrilla Gara Attila /
petrilla.gara.attila képe
A nagy múlttal rendelkező, idén hatvannegyedik alkalommal megrendezett Agrofood Kiállítás és Vásár ebben az évben sem nélkülözte a hungarikumokat.
Magyar Nemzeti Kereskedőháza magyar standhungarikumok

A Skopski Saem, azaz szkopjei vásárcsarnok október elsejétől harmadikáig várta a látogatókat különböző országok csemegéivel, illetve mezőgazdasági, élelmiszeripari gépezetek kiállított darabjaival, állatsimogatóval és egyéb színes programokkal.

A Macedóniai Magyarok Teleház elnökével, Sutus Józseffel és néhány taggal mi is meglátogattuk a vásárt.

A megnyitót - a macedón földművelésügyi miniszter mellett - Bence József nagykövet úr tartotta, így nyugodtan mondhatjuk: hazánk már az első pillanattól kezdve kiemelt szerepet kapott az idei rendezvényen. Ezt az érzést tovább erősíti a magyar stand elhelyezése, mely a csarnok közepére építve egyből az érkezők látóterébe került.

Amilyen furcsa volt a Pick szalámit, a Törley pezsgőt vagy épp a Tokaji Aszút pár méterre a macedón, bolgár, lengyel, cseh termékektől látni, olyannyira jóleső is: a „klasszikus” magyar ételek és italok idén is öregbítették a hazai gasztrokultúra hírnevét.

Az érdeklődők tájékoztatását és kínálását, illetve a termékek bemutatását a Magyar Nemzeti Kereskedőház tagjai végezték.

Az Agrofood Kiállításon és készült fotókat ide kattintva talál.