Jelenlegi hely

VI. Gyulafehérvári Szórvány Gyermek Néptáncfesztivál

/ Tóth Bence /
toth.bence képe
Vajasdon rendezték meg a VI. Gyulafehérvári Szórvány Gyermek Néptáncfesztivált, amely hiánypóló jellegű Fehér megyében, hiszen az apróknak is bemutatkozási és kapcsolatteremtési lehetőséget nyújt.

 

A fesztiválra meghívott települések és csoportok nagy részén tanítunk Tóth-Bóna Boglárka Luca magyarlapádi ösztöndíjas társammal és egy műhellyel, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium fiataljaiból álló Fügevirág néptánccsoporttal pedig új, általunk készített szilágysági koreográfiát hoztunk. A kollégistákkal szeptember óta tanuljuk a számukra új, szilágysági táncanyagot, de olyan ügyesen és gyorsan haladtak, hogy 2 hónapnyi készülés elég volt ahhoz, hogy egy szilágysági összeállítással érkezzünk a fesztiválra.

A munkát folytatjuk a többi műhelyben is és gőzerővel készülünk, hogy a tavasszal megrendezésre kerülő "Tavaszi szél vizet áraszt" nevű fesztiválra már minden csoport új műsort hozhasson. Az RMDSZ által minden év március 15-én megrendezésre kerülő eseményen részt vesz Fehér megye minden magyar néptánccsoportja.