Jelenlegi hely

XLVI. Szenci Molnár Albert napok – SZÖTTES Kamara Néptáncegyüttes

/ Dancsa Anita /
dancsa.anita képe
2015. november 4-én a SZÖTTES Kamara Néptáncegyüttes lépett fel a szenci Városi Művelődési Központban.
SZÖTTES Kamara NéptáncegyüttesSZÖTTES Kamara NéptáncegyüttesSZÖTTES Kamara NéptáncegyüttesSZÖTTES Kamara Néptáncegyüttes

XLVI. Szenci Molnár Albert napok alkalmából ellátogatott Szencre a pozsonyi Szőttes Kamara Néptáncegyüttes, ahol a „Három a…“ című műsorát adta elő nagy sikerrel, telt ház előtt.

A Szőttes 1969-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse felkutatni, ápolni és megőrizni a magyar, valamint a környező népek népművészeti hagyományainak legszebb értékeit, különös tekintettel a néptánc, népdal és hangszeres népzene felkutatására, ápolására, ezek színpadi formában való feldolgozására és terjesztésére.

Reicher Gellért köszöntőjében elmondta, hogy „Három a…” című műsoruk a 3-as szám szimbólumát hordozza. A világ hármas osztottságát jelképezi: a szellem-test-lélek, a születés-élet-halál, a múlt- jelen-jövő hármasságát.

Gémesi Zoltán művészeti vezető koreográfiája alapján a néptáncegyüttes berzencei, sárközi, mezőségi, Zobor-vidéki, gömöri, valamint kalotaszegi legényes és szapora táncokat adott elő.